مطالعه آنلاین دیوان حافظ

دیوان حافظ، مجموعه‌ای از غزلیات خواجه حافظ شیرازی؛ عارف، شاعر و سخنور بزرگ سرزمین ایران عزیزمان است. دیوان حافظ شامل چهارصد و نود و پنج قطعه شعر عرفانی، عاشقانه، اندرز و… می‌باشد. این کتاب از شاهکارهای ادبیات ایران و دارای شهرت جهانی است.

حافظ نقل محافل و مجالس ایرانی است. او را بزرگ‌ترین شاعر پارسی‌زبان و پارسی‌سرا می‌شناسند و شهرت بی‌مانند وی در چهارگوشه گیتی، از عجایب جهان است.

بدون شک حافظ بزرگ‌ترین میراث معنوی و ادبی ایرانیان و مایه فخر و احترام پارسی‌زبانان در اقصی نقاط جهان است.

مطالعه آنلاین دیوان حافظ

زندگینامه حافظ

خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی در سال ۷۲۷هجری در شیراز دیده به جهان گشود. وی در کودکی تمام قرآن را از حفظ می‌خواند و از همین‌روی به حافظ مشهور گردید. لسان الغیب دیگر لقب اوست.

وی تقریبا تمام عمر خود را صرف تحصیل دانش کرد. در میان اشعارش گاهی به اختصار عنوان کرده که چهل سال از عمر خویش را صرف تحصیل علم نموده است. وی به واسطه غزلیاتش در روزگار خود بسیار مشهور بود. سلاطین و امرا و وزرا و برگان او را به محضر خویش دعوت می‌کردند و همواره مورد توجه مردم بود. او از جمله شعرایی بود که در زمان حیات خویش، شهرت جهانی‌اش را درک کرد.

او در روزگار سختی می‌زیست. تاخت‌و‌تاز مغولان به تازگی به پایان رسیده بود و حمله تیمور لنگ نیز در پیش بود. حافظ در این دوران پر از هرج و مرج می‌زیست.

حافظ را سلاطین محلی بسیار دوست می‌داشتند. سلاطین جلایری و آل‌اینجو و مظفریان او را بسیار مورد احترام قرار داده و امورات زندگی‌اش را تامین می‌کردند.

وی ۶۵ سال عمر کرد. تاریخ وفات این بزرگمردعرصه ادب، سال ۷۹۲ هجری است. آرامگاه او در شیراز قبله عشاق است و روزی نیست که هزاران نفر برای زیارت مزار او، در حافظیه حاضر نشوند.

برای مطالعه زندگینامه کامل حضرت حافظ، رجوع کنید به: کتاب چنین گفت حافظ

دیوان حافظ

اشعار حافظ

بدون هیچ تردیدی حافظ بزرگ‌ترین غزل‌سرای تمام تاریخ است. هیچ‌کس را به شیوایی او قدرت سرودن غزل نیست. قرن‌هاست که ایرانیان با اشعار او انس و الفتی داشته و دیوان حافظ در منزل هر ایرانی به آسانی یافت می‌گردد.

با این‌که بیشتر اشعار حافظ غزل است اما با این حال وی به اندازه‌ای در سرودن اشعار چیره‌دست بود که در سبک‌هایی نظیر مثنوی و قصیده نیز اشعاری از خود به‌جای گذاشت. مثنوی ساقی‌ناهم یکی از مشهورترین مثنوی‌های ادبیات پارسی، سروده حافظ شیرازی است.

حافظ از تاثیرگذارترین شخصیت‌های مشرق‌زمین در مغرب‌زمین است. گوته خود را شاگرد معنوی وی می‌دانست و نیچه به‌شدت او را می‌ستود. اشعار حافظ در تمام دنیا و به تمام زبان‌های زنده ترجمه شده است.

حافظ پرنفوذترین شخصیت در ادبیات پارسی است. از روزگار زندگی او تا به امروز، هیچ شاعر پارسی‌زبانی نیست، مگر آن‌که تحت‌تاثیر او قرار گرفته و با دیوان او انس و الفتی داشته است.

پارسی‌زبانان سراسر دنیا بسیار حافظ را دوست می‌دارند. به گونه‌ای که هر ایرانی و پارسی‌گویی به هنگام مواجهه با مشکلات، به دیوان او رجوع کرده و می‌کوشد تا با گرفتن فال، راه و روش رهایی خود از مشکلات را از حضرت حافظ مدد جوید.

بنگرید به: فال حافظ آنلاین

دیوان حافظ و غزلیات و شعر او

غزلیات حافظ

حافظ توانست به تنهایی غزل را به اوجِ‌کمال رسانده و ادب و حکمت را در غزل بیاراید. آرایشی ظریف که با ابهام و ایهام و درج و تلمیح، بلاغت و فصاحت را ژرفایی دیگر بخشیده و مدام به امید و رضا دعوت می‌کند.

شهرتِ عالم‌گیر او به واسطه غزلیاتش در زمان حیاتش در سراسر عالم پیچید. به نقل از محمد گل‌اندام، غزل‌های حافظ در سرتاسرِ ممالکِ اسلامی، نقلِ دهان‌ها بود:

«غزل‌های جهانگیرش … به حدودِ اقالیمِ خراسان و ترکستان و هندوستان رسیده و قوافل سخن‌های دلپذیرش در اقلّ‌زمان به اطراف و اکناف عراقین و اذربایجان کشیده. … سماعِ صوفیان، بی‌غزلِ‌ شورانگیزِ [او] گرم نشدی و بزمِ پادشاهان، بی‌سخنِ ذوق‌آمیز او، زیب و زینت نیافتی و بلکه‌ های‌و‌هوی مشتاقان، بی‌ولوله شوقِ او نبودی و سرود و رودِ مِی‌پرستان، بی‌غلغله شوق و ذوق او رونق نگرفتی.»

حافظ هرآنچه از خوبی‌ها و هنرنمایی‌هایی که دیگران در شعر خود آفریدند را در غزل خود به نحو احسن گرد آورد؛ بی‌آنکه مقلّدِ هیچ‌یک از دیگر ‌بزرگان باشد.

سنجشِ غزلیات حافظ با اشعارِ دیگر‌سخن‌ورانِ بزرگِ پارسی‌گوی و پارسی‌سُرای، نشان می‌دهد که چگونه در وزن و قالبِ واحد؛ و با کلماتی به‌ظاهر یکسان، با توجه به ظرفیتِ متفاوتِ کلام، امکان دارد مضمونی زیبا و دل‌انگیز ولی محدود، یا زمینه‌ای خیال‌انگیز و تخیلی نامحدود به وجود آید.

بی‌گمان واژگان برای توصیف این شاهکارِ هنر و ادب ناتوانند. چرا که غزلیاتِ خواجه قرن‌هاست که در هرکجا، عروسِ محفلِ ذوق و ادب و جادوی تسخیر‌کننده اعتقاد و ایمانِ مردمان است.

(منبع: چنین گفت حافظ)

غزلیات حافظ

غزل حافظ، نقطه اوج ادبیات پارسی

در زمینه سراییدن غزل و غزل‌سرایی، حافظ افق تاریخ و ادبیات ایران است. در هیچ‌کجای این مرز و بوم و همچنین در هیچ گجای دنیا، شاعری را نخواهید یافت که بهتر و دقیق‌تر و دل‌نشین‌تر از حافظ غزل‌سرایی کند.

با وجودی که از حافظ قطعات دیگری در قوالب مختلف از مثنوی تا رباعی در دسترس است، اما شهرت حافظ که حق مطلب را در مورد او به نهایت خود می‌رساند، غزلیات اوست.

غزل حافظ زینت‌بخش تمام مجالس و محافل پارسی‌زبانان است. بزرگی گفت: «بزرگ‌ترین خسرانی که یک غیرفارسی‌زبان دارد، آن است که نمی‌هواند با غزل حافظ انسو الفتی درخور و شایسته بگیرد» و این کلام بدون شک بهترین کلام برای شناخت جایگاه شعر و غزل خواجه حافظ شیرازی است و بس.

مطالعه آنلاین دیوان حافظ

دیوان حافظ در ادب فارسی

دیوان حافظ، اثری استثنایی از شاعر بزرگ ایرانی، خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی، که در قرن ۱۴ میلادی نوشته شده است. این دیوان شامل غزلیات غنی و پرمعنا است که به زیبایی زبان و عمق احساسات شناخته می‌شود.

حافظ در این آثار، عشق، معنویت، و فلسفه زندگی را به زبانی غنی و شاعرانه بیان می‌کند. او با استفاده از تصاویر طبیعت و اشعاری پراز ارمغان و اندیشه، دنیای پرپیچیده انسانی را باز می‌کند. دیوان حافظ نه تنها یک میراث ادبی است، بلکه به عنوان یک راهنمای روحی و معنوی نیز شناخته می‌شود.

آثار حافظ همچنین شامل مضامینی اجتماعی و سیاسی نیز هستند که نشان از حساسیت او به مسائل زمان خود دارد. دیوان حافظ از نظر ادبی، فرهنگی و معنوی در تمدن ادبیات فارسی جایگاهی بسیار ویژه دارد و همچنان به عنوان یک کنجکاوی فرهنگی و ادبی تحت توجه است.

The Divan of Hafez

Hafez’s Divan is an exceptional collection by the renowned Persian poet, Khwaja Shams-ud-din Muhammad Hafez Shirazi, dating back to the 14th century. Comprising rich and meaningful ghazals, the Divan eloquently expresses love, spirituality, and the philosophy of life in a poetic and profound manner.

Hafez, through vivid imagery of nature and verses filled with gift-giving and contemplation, unravels the intricate human experience. The Divan not only stands as a literary legacy but is also recognized as a spiritual guide.

His works touch on social and political themes, reflecting his sensitivity to the issues of his time. Hafez’s Divan holds a special place in Persian literary, cultural, and spiritual heritage, continuing to captivate cultural and literary enthusiasts as a curious exploration of wisdom.

دیوان حافظ

برای مطالعه آنلاین دیوان حافظ ، بر روی هر یک از بخش‌های زیر کلیک بفرمایید:

دیوان حافظ (غزل ۱ تا ۵۰)
دیوان حافظ (غزل ۵۱ تا ۱۰۰)
دیوان حافظ (غزل ۱۰۱ تا ۱۵۰)
دیوان حافظ (غزل ۱۵۱ تا ۲۰۰)
دیوان حافظ (غزل ۲۰۱ تا ۲۵۰)
دیوان حافظ (غزل ۲۵۱ تا ۳۰۰)
دیوان حافظ (غزل ۳۰۱ تا ۳۵۰)
دیوان حافظ (غزل ۳۵۱ تا ۴۰۰)
دیوان حافظ (غزل ۴۰۱ تا ۴۵۰)
دیوان حافظ (غزل ۴۵۱ تا ۴۹۵)

مطالعه آنلاین دیوان حافظ

شما همچنین می‌توانید با کلیک کردن بر روی لینک زیر، دیوان حافظ را به صورت PDF دانلود نمایید:
دانلود کتاب دیوان حافظ

مطالعه آنلاین دیوان حافظ

مطالعه آنلاین گلستان و بوستان سعدی

مطالعه آنلاین شاهنامه فردوسی

مطالعه آنلاین مثنوی معنوی و فیه ما فیه

مطالعه آنلاین دیوان اشعار عطار

مطالعه آنلاین رباعیات خیام

مطالعه آنلاین دوبیتی‌های باباطاهر

مطالعه آنلاین دیوان رودکی

مطالعه آنلاین دیوان سنایی

مطالعه آنلاین بهارستان جامی

  1. طاهری:

    بسبار عالی و سپاس از زحمات شما در اشاعه فرهنگ و ادب

  2. رضا:

    ضمن تشکر از شما برای همتی که در نگه داشتن فرهنگ غنای فارسی دارید ، خواستم پیشنهاد بدم اگر ممکنه از طریق کافه کتاب امکان دانلود تصویری و صوتی رو هم برای حافظ خوانی، گلستان خوانی ، شاهنامه خوانی و دیوان مولوی ایجاد فرمائید تا برای کسانیکه در ادبیات مثل من بقدر کافی بضاعت ندارند امکان ترفیع برای صحیح خواندن این کتب مهم پارسی زبان میسر گردد با سپاس فراوان از شما بزرگواران علی الخصوص بزرگواران اهل ادب

  3. فی فی:

    جان معنا عشق است و زندگی و کار و لذت و شادی و آزادی / نیست دیگر هنگامه ستم بر زن و مرد و ادامه بردگی و طاعت و بندگی به ولی/ جانا بهر دریافت و فهم و درک این معنا بی درنگ آماده شو خروشان/ شو خطر کن جان معنا را بجوی ز کام گربه کان و روبه هان و شی رَکان / حجاب و جدایی زن و مرد زهمدیگر از دوران کودکی تا پیروی و کهولت و فرسودگی و مرگ و مردن/ نیستند حکمت و کار و امر و کلام خداوند/ الا وسوسه های ابلیس یا شیطان و یا اهریمن/ شیخا بیا پیاله ای از شراب فی فی نوش در این حال و بر گرد این میز زرین/ که نمونه اش نیابی در قنات کوثر و جویبار زمزم در بهشت برین / گر وضو و تسبیح و مهر و سجاده میخواهی / گر نماز و روزه و سفر حج و زیارت خانه کعبه میخواهی / بخواه تا می توانی و در این دنیا در قید و بند این زمان و مکانی / اما نکن به رسم و روش ضحاک مار بر دوش آنرا تحمیل بر دیگران بطور اجباری/ دست کم بگذار که دیگران رسند به سعادت های نسبی در همین حال و جا و زمان و مکان / پیشکش خود و جمیع گذشتگان و آیندگانت باد / کلیه سعادت های برزخی و اخروی در لا زمان و لامکان/ مشکن سر و سینه و بال کبوتران آزادی را بسان کرکسان/

  4. سمانه ایرانی:

    ایرانی باشی و حافظ نخونی؟! مگه داریم! مگه میشه!
    خیلی ممنون که امکان مطالعه آنلاین دیوان حافظ و همینطور دانلود pdf این کتاب رو فراهم کردید.
    سایت خوب کافه کتاب برای ماهایی که وضعیت مالیمون ضعیفه و توانایی خرید کتابهای گرون‌قیمت رو نداریم مثل یه گنجینه میمونه.
    دوستون دارم

  5. علی:

    از کافه کتاب تشکر میکنم که شرایط مطالعه آنلاین دیوان حافظ با این کیفیت عالی رو فراهم کرده.
    دمتون گرم

Copyright © 2012 ~ 2024  |  Design By: Book Cafe

دانلود همه کتاب‌ها
   هزاران کتاب در گوشی شما ⇐

نوروز آریایی، پیروز باد 

6 فروردین
🌟 «زادروز زرتشت»، فرخنده باد 🌟

🍀 سیزده بدر، سبز باد 🍀

3 اردیبهشت
🔥 «گلستان‌جشن» فرخنده باد
🔥
(جشن اردیبهشت‌گان)

6 خرداد
🌾 «جشن خردادگان»، خجسته باد
🌾

6 تیرماه
🌸 «جشن نیلوفر»، شاد باد 🌸
بزرگداشت کشاورزی و باغ‌بانی در ایران باستان

13 تیرماه
🏹 «جشن تیرگان»، فرخنده باد
🏹
روز بزرگداشت باران، ایزد باران (تیر) و گرامی‌داشت آرش کمانگیر

7 مرداد
🍃
«جشن اَمُردادگان»، شاد باد
🌿

4 شهریور
🔥 «آذر جشن»، خجسته باد 🔥
شهریورگان، روز پدر در ایران باستان

16 مهرماه
🍁 «جشن مهرگان»، فرخنده باد
🍁
گرامی‌داشت ایزد مهر، و روز پیروزی فریدون و کاوه آهنگر بر ضحاک ماردوش

✹ فرخنده باد 7 آبان ✹
👑 روز کوروش بزرگ 👑

10 آبان‌ماه
💧 «جشن آبان‌گان»، فرخنده باد
💧
گرامی‌داشت ایزدبانو آناهیتا، نگهبان و نگهدار آب‌ها

🍉 شب چله، فرخنده باد 🍉

9 آذرماه
🔥 جشن آذرگان، فروزان باد
🔥
بزرگداشت ایزد آذر، نگهبان و نگهدار آتش‌ها

1 دی‌ماه
🌞 «جشن خُرّم‌روز»، خجسته باد 🌞
گرامی‌داشت اهورامزدا

2 بهمن
🐏 جشن بهمن‌گان، فرخنده باد 🐏

10 بهمن
🔥 جشن سده، فروزان باد 🔥

5 اسفند
♡ جشن اسفندگان، شاد باد ♡
سپندارمذگان، روز بزرگداشت عشق و گرامی‌داشت بانوان

🔥 جشن چهارشنبه‌سوری، فروزان باد 🔥

نوروز ایرانی، پیروز باد

19 فروردین
🌼 جشن فروردین‌گان، گرامی باد 🌼
یادبود فَروَهَر و روانِ درگذشتگان